Nu poti face viata mai lunga insa o poti face mai lata, deci sa traim din plin!

Posted on

În general ideea de viaţă se rezumă la goana după fericire… Majoritatea îşi “pierd” vremea încercând să afle o “formulă” a fericirii, o oarecare cale pentru a fi fericiţi. Îşi aşează în faţă un model de fericire la care vor să ajungă, un model care de obicei se rezumă la dragoste, bani şi sănătate. Fericirea nu e aceeaşi pentru toţi. Unii îşi văd fericirea în viaţă de noapte, alcool şi dezmăţ( mai des întâlnite sub noţiunea de distracţii), alţii nu cer altceva decât să iubească şi să fie iubiţi, unii doresc mântuire şi viaţă veşnică, etc… cei mai mulţi spun că ar fi fericiţi dacă ar avea (mai) mulţi bani. Aici este un punct important de notat, noţiunea de avere a devenit clar aproape sinonimă cu fericirea. “Visul american” este imaginea fericirii pentru tot mai mulţi, însă, este oare corect?

Eu cred că cei cu adevăraţi fericiţi sunt cei care se abat de la această goană şi încearcă să se bucure de orice, pentru că, niciodată nu ştii ce te face cu adevărat fericit până nu ai acel ceva…

Fericirea vine din lucruri marunte!
Sustin asta cu tarie asa cum sustin si ca banii nu aduc fericirea, ci doar o intretin intr-o oarecare masura. De ce? Pentru ca apreciez orice lucru marunt care mi se intampla. Am invatat sa ma bucur pentru orice nimic, atunci cand am vazut ce inseamna greul, si mi-am dat seama ca in orice secunda, tot ce-a fost frumos o data, poate sa nu mai fie.
Ma bucur cand vad un bunic cu nepotul de mana, ma bucur cand vad o batrana ajutata de un tanar, ma bucur cand vad copiii in parc sau alergand dupa, porumbei, ma bucur cand vad o mama cu fiica impreuna in oras la cumparaturi, ma bucur sa intalnesc oameni deschisi la minte.
Ma bucur cand vad oameni fericiti, culori, prosperitate, progres, fericirea de pe chipul unui copil ce-a primit o acadea, sau cand lumea apreciaza ceea ce fac altii pentru ei.
Insa, as vrea sa vad mai multa bucurie, fericire si implinire. Merita oare o viata atat de scurta sa fie traita pe fuga? Sa fim “blocati” mereu intre o pauza de masa si plata unei facturi sau o fuga la piata?
Sunt de parere ca nu poti face viata mai lunga insa o poti face mai lata, deci sa traim din plin!

Leave a comment